Raimat

Met inspanning en passie komen dromen soms uit. De geschiedenis van Raimat is daar een voorbeeld van. De droom van een familie die besloot een dorre woestijn te veranderen in een zee van wijngaarden. Vandaag de dag is Raimat een van de belangrijkste voorbeelden van duurzame en biologische wijnbouw, met als resultaat een breed scala aan wijnen en cava's van de hoogste kwaliteit.

Volledig duurzame productie

Waar het voor velen slechts een verlaten landschap was, stelde Manuel Raventós zich 3.200 hectare wijngaarden voor. Hij zag dat hier een zeer goede mogelijkheid was om wijnbouw te bedrijven. Dit resulteerde in zijn eerste oogst in 1917 van 490 kilogram druiven. Nu plukt Raimat hier gemiddeld vier miljoen kilo druiven per jaar. Zijn drang om te vernieuwen bracht hem naar Californië dat klimatologisch overeenkomt met de streek Lleida. Hier deed hij veel ideeën op, waarna hij bijvoorbeeld als eerste in Spanje de inmiddels internationale druivenrassen Cabernet Sauvignon , Merlot en Chardonnay aanplantte.

De wijngaarden van Raimat liggen in het gebied Costers del Segre , zo’n dikke 100 kilometer westelijk van Barcelona. De zomers zijn hier zeer warm en ’s winters kan het vriezend koud zijn. Ook de verschillen tussen dag en nacht zijn opmerkelijk groot. De bijzondere omstandigheden staan aan de basis van prachtige wijnen met veel fruit, fraîcheur en soepelheid.

De wijnen van Raimat

Cava Raimat El Cim del Turo

Raimat

Cava Raimat ‘El Cim del Turó’

Raimat El Moli

Raimat

Raimat El Moli

Raimat Albarino

Raimat

Raimat Albariño

Diana Wijnhandel van Ouwerkerk
Diana Steenbergen

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM