Domaine de Pellehaut

Domaine de Pellehaut is een echt familiebedrijf en wordt vandaag de dag gerund door zoons Martin en Mathieu, die in de wijngaard hun eerste babystapjes zetten. Inmiddels runnen de twee zoons het familiedomein al twintig jaar met eenvoud en gedrevenheid.

Domaine de Pellehaut
Domaine de Pellehaut

In het hart van de Pyrerneeën

Het Domain is gelegen in Montréal du Gers. Dankzij de ligging van de wijngaard op de heuvels rond Château de Pellehaut, op een hoogte van meer dan 180 meter, heeft de wijngaard een ideaal terroir met maximale blootstelling aan de zon. De regio wordt beschermd door de Pyreneeën en heeft ook het voordeel van relatief weinig neerslag in de zomer.

Pellehaut dankt zijn naam aan het Romeinse of middeleeuwse woord pila (dat een soort stevige, pilaarachtige constructie betekent). De aanwezigheid op twee kilometer afstand van mozaïeken versierd met wijnranken op de Gallo-Romeinse site van Séviac getuigt van het feit dat er al in de Romeinse tijd wijnstokken werden verbouwd in Pellehaut.

Respect voor de natuur en het domein

De wijnstokken van Pellehaut groeien op de toppen van de heuvels, terwijl de lagere gedeeltes gereserveerd zijn voor het vee en de graanteelt. 
De combinatie van de mest van de Blondes d'Aquitaine koeien en de druivenpulp is uitstekende compost voor de wijnstokken. Deze twee  activiteiten zorgen ervoor dat het domein het organische materiaal in de bodem van de wijngaard kan behouden en tegelijk het gebruik van kunstmest kan beperken. Dit is typerend voor de geest waarin het domein van Pellehaut wordt gerund: respect voor eeuwenoude methoden en natuurlijk evenwicht in combinatie met wetenschappelijke precisie en een constante zorg voor kwaliteit en innovatie.

Populaire wijnen van Domaine de Pellehaut

Domaine de Pellehaut Harmonie de Gascogne Rouge

Domaine de Pellehaut

Harmonie de Gascogne Rouge

Domaine de Pellehaut Harmonie de Gascogne Blanc

Domaine de Pellehaut

Harmonie de Gascogne Blanc

Domaine de Pellehaut Harmonie de Gascogne Rosé

Domaine de Pellehaut

Harmonie de Gascogne Rosé

Diana Wijnhandel van Ouwerkerk
Diana Steenbergen

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM