Domaine Boeckel

Domaine Boeckel is een van de meest bekende huizen in de Elzasstreek. Het familiebedrijf produceert hier al sinds 1853 prachtige, hoogwaardige Elzaswijnen zoals Pinot Noir, Pinot Blanc en Riesling.

Domaine Boeckel
280883451 5019086148210686 6116070898529771263 n

Tradtitie van vader op zoon

De stamboom van de familie Boeckel dateert uit de 16e eeuw. De Boeckels waren slagers van vader op zoon. Historisch gezien exploiteren de meerderheid van de families in Mittelbergheim naast hun gewone beroep,  een paar percelen wijnstokken waarvan ze de wijn verkopen via een “gourmet” (makelaar). Frédéric Boeckel werd slager en herbergier zoals zijn voorouders, werd een fijnproever en vervolgens een wijnhandelaar en richtte de commerciële onderneming op in 1853.

Tegenwoordig staat de vijfde generatie aan het roer met Jean-Daniel en Thomas Boeckel, die worden bijgestaan door vader Emile. 

De prioriteit is om het het bedrijf te moderniseren om concurrerend te blijven in een veranderende wereld, met behoud van het onschatbare erfgoed dat door de vorige generaties is nagelaten. Het Domaine heeft nu 24 hectare wijnstokken geteeld in de biologische landbouw. Terwijl het bedrijf blijft moderniseren waken zij ook over de tradities die van vader op zoon zijn doorgegeven. Een erfenis die ze willen bewaren, is die van het produceren van droge en elegante witte wijnen die het terroir van de Alsace het beste weerspiegelen. 

Populaire wijnen van Domaine Boeckel

Pinot Blanc.png

Domaine Boeckel

Pinot Blanc 'Midelberg'

Domaine Boeckel

Pinot Noir 'Midelberg'

Riesling.png

Domaine Boeckel

Riesling 'Midelberg'

Diana Wijnhandel van Ouwerkerk
Diana Steenbergen

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM