Chateau de Saint Cosme

Saint Cosme is een historisch landgoed van een uniek soort. Het landgoed werd in 1490 door de familie gekocht en is de thuisbasis geweest van vijftien generaties wijnboeren.  Eeuwenoude wijsheid, biodynamische wijnbouw en respect voor de bodem zijn de leidraad in de familie.

Chateau de Saint Cosme
Chateau de Saint Cosme

Vijftien generaties traditie

Saint Cosme is uitzonderlijk gelegen op het kruispunt van twee geologische breuken, wat zeer zeldzaam is. Hierdoor heeft het domein een buitengewone diversiteit aan bodems. Ook is het microklimaat koel en hebben de druiven een late rijping.  Evenwicht, frisheid en finesse kenmerken de wijnen.

Inmiddels staat Louis Barruol als vijftiende generatie wijnmaker aan het roer van Saint Cosme. Het was zijn vader die in 1972 al startte met biologische wijnbouw. Hij produceerde wijnen met aandacht voor de natuur, het ecosysteem en zonder gebruik van pesticiden. Vandaag de dag zet Louis deze passie nog altijd door. Om de puurheid van de wijnen te behouden wordt er zoveel als mogelijk met de hand gewerkt en dat proef je terug in iedere slok.

Populaire wijnen van Saint Cosme

Saint Cosme Côtes du Rhône

Chateau de Saint Cosme

Saint Cosme Côtes du Rhône

Little James Basket Saint Cosme

Chateau de Saint Cosme

Saint Cosme

Gigondas Classique Saint Cosme

Chateau de Saint Cosme

Saint Cosme Gigondas Classique

Diana Wijnhandel van Ouwerkerk
Diana Steenbergen

Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM