Het verhaal van Baglio di Pianetto begint in de jaren veertig, wanneer graaf Paolo Marzotto als kind zijn moeder vraagt om een fles wijn voor hem te kopen tijdens hun reis naar Sicilië. Wat voor een opwelling had kunnen doorgaan, bleek na verloop van tijd een grote passie en een diepe liefde voor een bergachtig terrein gewijd aan de kunst van duurzame wijnbouw, met respect voor het milieu en de hele gemeenschap die daar leeft.
Jaren van investeringen, studies en innovaties volgden en Inmiddels staat Grégoire Desforgers als derde generatie van de familie Marzotto aan het roer. Als kleinzoon van de oprichters Florence en Paolo Marzotto heeft Grégoire, die altijd al geïnteresseerd was in de horeca, van zijn grootvader een diepe passie geërfd voor het Sicilië dat nog ontdekt moest worden.
Het heuvelachtige amfitheater dat de gebieden Santa Cristina Gela en Piana degli Albanesi omarmt, is een waar natuurlijk mozaïek van biodiversiteit. Hier worden de wijngaarden, voortdurend gestreeld door de wind, blootgesteld aan een breed temperatuurbereik tussen dag en nacht en groeien ze op kleigrond die buitengewoon rijk is aan mineralen: dit zijn ideale omstandigheden voor het verkrijgen van wijnen met een uniek aromatisch profiel.
Wil je meer weten over ons of onze wijnen? Onze experts staan voor je klaar!