Wijn snel koelen? Dit zijn de beste tips!
05-06-2024

Vergeten je wijn koud te leggen voor de barbecue? Of onverwachts gasten over de vloer en wil je hen meteen een gekoelde fles serveren? Geen zorgen, met deze handige en snelle methodes om wijn snel te koelen, kun je binnen een mum van tijd genieten van een perfect gekoeld glas.

Ijs met zout

Een van de meest effectieve manieren om je wijn snel te koelen is door het gebruik van ijs en zout. Het is heel eenvoudig. Vul een emmer, wijnkoeler of de gootsteen met water, ijsblokjes en een flinke schep zout. Draai de fles vervolgens na een paar minuten rond zodat de wijn gelijkmatig koelt. Binnen een kwartiertje zou je wijn goed koud moeten zijn. Hoe dit komt? Het zout verlaagt het vriespunt van het water, waardoor het water kouder wordt dan wanneer je er alleen ijs in doet.

Bevroren druiven

Jij weet vast als geen ander dat het toevoegen van ijsblokjes aan een glas wijn enorm zonde is. Maar, wil je toch meteen een glaasje koude wijn drinken? Voeg dan bevroren druiven toe aan je glas. De druiven smelten niet en voegen nauwelijks extra smaak toe aan de wijn. 

Wijn snel koelen

Een natte theedoek of keukenpapier

Een andere, hele effectieve manier om je fles wijn snel te koelen is door het gebruik van een natte theedoek. Wikkel de wijn in een natte theedoek of nat keukenpapier en leg deze vervolgens voor zo'n 15 tot 20 minuten in de vriezer. Let op: hoe meer je de wijn tussen de al koude producten in de vriezer legt, hoe sneller deze gekoeld wordt. Wel even een wekkertje zetten zodat je de wijn niet in de vriezer vergeet. ;)

Een goede wijnkoeler 

Vind je het fijn om je wijn ook tijdens de barbecue of je diner goed koel te houden op tafel? Investeer dan in een goede wijnkoeler, bij voorkeur van RVS of een (natuur) stenen variant. Zo weet je zeker dat je altijd een heerlijk gekoeld glas wijn op tafel zet.

Deel deze pagina

Ouwerkerk Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de laatste aanbiedingen en wijnfeitjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM