De favoriete herstwijnen van ons team
28-03-2023
Gaspar zaldo Q3tKbR8uUMs unsplash

De dagen worden korter, de regen tikt op de ramen en de haard gaat weer aan. En wat is er nu heerlijker om na een koude wandeling of dag hard werken op de bank te kruipen met een glas wijn waar je heerlijk van opwarmt. Om er voor te zorgen dat jij deze herfst extra goed doorkomt, deelt een deal van ons team hun favoriete herfstwijnen om lekker van te genieten deze herfst.

De favoriete herfstwijn van Peter

Het is heel moeilijk om één wijn te kiezen uit ons mooie assortiment en het hangt natuurlijk ook af van het moment of de gelegenheid. Daarom heb ik twee wijnen voor verschillende wijnen uitgekozen.

Een regenachtige herfstdag

Je komt thuis aan het einde van de middag het is koud je hebt net een stuk tegen de wind in gefietst. Doe me dan maar een heerlijk glaasje 10 jaar oude tawny port Kopke. Je kikkert hier meteen van op, het geeft je een warm gevoel van binnen en door het zoetgehalte van de port krijg je meteen weer energie. De smaak is elegant, zacht en verfijnd.Heerlijk, laat de herfst maar komen.

Een gezellig dinertje met vrienden in de herfst

Het is vroeg donker de kaarsjes kunnen al op tijd aan. Het licht nog wat gedimd en dan komt het hoofdgerecht op tafel: Een mooie, zelfgemaakt lasagne, gevuld met o.a. courgette, tomaat, wat kruiden en afgetopt met heerlijke geraspte parmezaan. 's Middags heb ik al een mooie fles Catullo Ripasso van Bertani opengezet en op het laatst toch nog even gekaraffeerd om deze kanjer nog wat extra zuurstof te geven. De wijn is vol, rijk krachtig maar ook zo prachtig soepel en rond. De smaak sluit perfect aan bij de volle rijke smaken van mijn rijkelijk gevulde ovenschotel. Puur genieten van een mooie wijn, een heerlijk diner in een goed gezelschap, wat wil je nog meer?  

Deel deze pagina

Ouwerkerk Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de laatste aanbiedingen en wijnfeitjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM