De favoriete aspergewijnen van Peter
27-03-2024

Zodra de eerste asperges van de koude grond er zijn, duikt Peter de keuken in om met zijn geheime recept een heerlijk klassiek bordje asperges op tafel te zetten.

Vers van de boer en zonder sausjes

"Ik haal mijn asperges het liefst bij de boer en serveer ze op de klassieke manier met nieuwe aardappels, boter en een eitje. Aan sausjes doen we niet, ik voeg alleen wat gesmolten boter en verse nootmuskaat toe. Wel heb ik een 'geheime' manier om de asperges nóg lekkerder op het bord te krijgen. Veel mensen gooien de schillen van de asperges weg, maar hier zit nu juist zoveel smaak aan. Daarom kook ik de schillen altijd mee met de asperges en haal ik ze er net voor het afgieten uit. Zo smaken je asperges nóg lekkerder."

De favoriete aspergewijnen van Peter

"We hebben enorm veel lekkere wijnen in ons assortiment die heerlijk smaken bij asperges, maar op dit moment zijn de Pinot Gris en Pinot Blanc van Domaine Boeckel mijn favoriete aspergewijnen. De Pinot Blanc is een malse en delicate wijn, vol frisheid, die nooit teleurstelt. Wanneer je deze wijn serveert met asperges wil je nooit meer wat anders! De Pinot Gris is een mooi. gestructureerde wijn, die lang in de mond blijft hangen. De wijn heeft complexe aroma’s en een lichte rooksmaak. Serveer je je asperges graag met zalm? Dan is dit de perfecte match."

Deel deze pagina

Ouwerkerk Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de laatste aanbiedingen en wijnfeitjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM