Le los du notaire wijnhandel van Ouwerkerk

De notariswijn bij uitstek

Le Clos du Notaire

Deze wijn komt uit het meest prestigieuze wijngebied ter wereld: Bordeaux. Bordeauxwijn staat voor een bepaalde stijl: krachtige wijnen die volgens de traditionele vinificatiemethoden zijn geproduceerd en op hout hebben gerijpt. Door deze eeuwenlange kwaliteitstraditie is ‘Bordeaux’ uitgegroeid tot een betrouwbare merknaam 

De Clos du Notaire is een traditionele cuvée van het landgoed. De wijn heeft aroma's van zwart fruit die alle rondheid van Merlot en de subtiele tannines van Cabernet onthullen. De aroma's schommelen tussen fris, rokerig en kruidig en maken het een wijn met karakter. De smaak is vol en de afdronk is elegant met een vleugje goed aangepaste stevigheid. In Franse eiken vaten gerijpt gedurende twaalf tot achttien maanden, afhankelijk van de jaargang. 

Wijn-spijs tips

Deze wijn gaat uitstekend bij wild. Bijvoorbeeld wild zwijn, een reefilet of een entrecôte met daarbij gegrilde groene asperges en pommes duchesse. 

Over het wijnhuis

Chateau Le Clos du Notaire ligt in Côtes de Bourg. Betreft een AOC voor rode en witte wijnen van de heuvels bij Bourg, het punt waar de Garonne en de Dordogne samenvloeien. De ligging aan de riviermonding zorgt voor een gunstig microklimaat. Zo hebben de wijnmakers in de Côtes de Bourg bijvoorbeeld veel minder last van vorst. 

Het château ligt 30 kilometer van de stad Bordeaux in het plaatsje Bourg sur Gironde en is eigendom van Roland en Sylvette Charbonnier. 

Chateau Le Clos du Notaire

Wijnhandel van Ouwerkerk

Wijnhandel van Ouwerkerk is een familiebedrijf dat al sinds 1860 vol passie en enthousiasme gerund wordt door de familie van Ouwerkerk. Inmiddels staat Jan Peter als 5e generatie wijnkoper aan het roer. Bij ons vind je de vakkennis en expertise die vanaf 1860 tot op de dag van vandaag van vader op zoon is doorgegeven. 

We staan voortdurend in contact met de wijnhuizen die we voeren en brengen regelmatig een bezoek aan een groot aantal van hen. De wijnen gaan rechtstreeks van de wijnboer naar het wijnschap. We zien wijn verkopen als een ambacht; elke wijn die jij inschenkt of cadeau geeft moet perfect passen bij jouw moment.

Wilt u een gratis proeffles aanvragen?

Of heeft u andere vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan ontvangt u binnen een werkdag reactie van ons.

Erkend wijnexperts
© Wijnhandel van Ouwerkerk
Privacy voorwaarden
Cookies
Ontwerp & realisatie: MM